Navigácia

  • RÚVZ aktualizácia ku 21.2.2022

  • Oznam o karanténe (v prílohe)

  • Školský semafor aktualizácia 19.1.2022

  • ✶✶✶✶✶✶✶✶✶✶✶✶✶✶✶✶✶✶✶✶✶✶✶✶✶✶✶✶✶✶✶✶✶

    ✶✶✶✶✶✶✶✶✶✶✶✶✶✶✶✶✶✶✶✶✶✶✶✶✶✶✶✶✶✶✶✶✶✶✶✶✶✶✶✶✶✶✶✶✶✶✶✶✶✶✶✶✶✶✶✶

  • Vstup do budovy MŠ

    Vážení rodičia, 

    v zmysle aktualizovaného školského semaforu je od pondelka 29.11.2021  povolený vstup do budovy MŠ len pre osoby v režime OP (očkovaní, prekonaní). V prípade, že túto podmienku nespĺňate, zabezpečte si prosím na sprievod vášho dieťaťa do MŠ a z MŠ osobu, ktorá túto podmienku spĺňa.

    V prípade, že túto osobu nemáte uvedenú v splnomocnení na vyzdvihovanie vášho dieťaťa, napíšte sprevádzajúcej osobe splnomocnenie, ktoré odovzdá pri príchode pani učiteľke v triede.

    Pri odovzdávaní a preberaní dieťaťa sa prosím preukážte p. učiteľke, že podmienku OP spĺňate.


    Prosím Vás touto cestou o dodržiavanie platných nariadení, ktoré vydalo MŠVVaŠ.

    Verím, že v tejto zložitej situácii  budeme všetci zhovievaví a zodpovední!

    Ďakujem Vám vopred za ústretovosť a želám všetkým veľa zdravia. a krásnu 1. adventnú nedeľu!

    Alena Šeptáková, riad. MŠ Niva 9

  • VIANOČNÉ FOTOGRAFOVANIE dňa 24.11.v MŠ

  • Spýtajte sa detí...

  • Hop a je tu september!

    " ZAĆAL SA NOVÝ ŚKOLSKÝ ROK,

      ZASA SME O ROK STARŚÍ.

      UŹ VÍTAJÚ NÁS V ŚKOLKE

      KAMARÁTI NAŚI!

      CHODÍME DO ŚKOLKY,

      UŹ SME VEĹKÍ,

      TEŚÍME SA NA PANI UĆITEĹKY!"


    Čo potrebuje vaše dieťa do materskej školy?

    • prezúvky (pevné a bezpečné, podpísané) nie crocs, šľapky a pod.
    • pyžamko (podpísané)
    • náhradné oblečenie (podpísané)
    • igelitovú tašku na špinavé veci
    • hygienické vreckovky-vyťahovacie ( 1balenie/1 mesiac)
    • vlhčené hygienické vreckovky (1balenie/1 mesiac)
    • pitný režim 10 €/ rok (5 €/ 1/2 roka)
    • detské rúška 2 ks ( len ak by bolo nutné v prípade príznakov pozitivity, deti rúška v MŠ nenosia aj kď sú vysoko odporúčané) 

    Organizácia školského roka 2021/2022 : Prevádzka materskej školy je od 2.9.2021 6.30 hod.-16.15 hod .Zoznamy detí podľa jednotlivých tried na šk. rok 2021/2022 budú vyvesené 2.9. na vstupných dverách do budovy MŠ a na nástenkách jednotlivých tried.


    Odhlásiť dieťa z MŠ je možné na triednom telefóne a zo strvy na telefóne do kuchyne (školskej jedálne) v oboch prípadoch formou SMS do 8,00 hod.:

    Prosím o dodržiavanie R-O-R , vstup len 1 rodič a dieťa, max. 10 min. v budove MŠ.


    Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti

    Rodič predkladá pri nástupe do školy a po každom prerušení do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich kalendárnych dní (vrátane víkendov a sviatkov) „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ dieťaťa/žiaka ( príloha č.1 viď nižšie) a taktiež po prepnutí okresu do oranžovej farby. Ak rodič nepredloží písomné vyhlásenia o bezpríznakovosti dieťa sa považuje za príznakové a je potrebné, aby rodič kontaktoval všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý ho bude ďalej usmerňovať. Dieťaťu nebude umožnený vstup do školy a odchádza v sprievode rodiča domov.

    Rodič môže svojim rozhodnutím ospravedlniť dieťa/žiaka na 5 po sebe idúcich vyučovacích dní. Pri absencii viac ako 5 po sebe idúcich vyučovacích dní z dôvodu ochorenia musí predložiť  „ Potvrdenie o chorobe“  od všeobecného lekára pre deti a dorast, v opačnom prípade pôjde o neospravedlnenú neprítomnosť na vyučovaní ( plnenie povinného predprimárneho vzdelávania). Podozrenie zo zneužívania ospravedlňovania dochádzky dieťaťa/žiaka preskúmava na podnet školy miestne príslušný úrad práce sociálnych vecí a rodiny.


    Prosím rodičov aby si prečítali dokument vydaný Ministerstvom školstva: Školský semafór 2021/2022 najmä strany 12 a 13: Povinnosti rodiča ( viď. link nižšie ) 


    Aktualizácie pokynov je nutné sledovať na internetovej stránke MŠ

    a na vývesných tabuliach v MŠ. Tešíme sa na spoluprácu a želáme veľa zdravia!


  • Zmena ! Informácia k dotáciám aktualizácia 4.8.2021

    Aby dieťa mohlo byť zapísané na dotáciu sú VŠETCI (aj deti do 6 rokov aj nad 6 rokov, ktoré navštevujú posledný ročník MŠ)  povinní predložiť Čestné vyhlásenie !!!

    Čestné vyhlásenie je potrebné doručiť do 6.8.2021

    Bližšie informácie: 

  • Zmena poskytovania dotácií na stravu

    Vážení rodičia,

    dňa 01.08.2021 nadobudnú účinnosť nasledovné právne úpravy zákona č. 544/2010 Z. z. o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon o dotáciách“):

    Podrobnejšie informácie nájdete na:

    Poskytovanie dotácií na stravu v novom školskom roku 2021/2022 > ÚPSVaR (gov.sk)

     

    Potvrdenia z ÚPSVaR o nároku na poskytnutie dotácie na stravu alebo čestné vyhlásenia doručte poštou  (príp. vhoďte do schránky materskej školy)  do 28.7.2021!

  • Prevádzka MŠ od 10.05.2021

    Podmienky vstupu do objektu školy a školského zariadenia upravuje vyhláška Úradu verejného zdravotníctva SR č. 200/2021 z dňa 30. 4. 2021

    Trenčín je od 10.5. v II. stupni varovania (červený okres) zákonný zástupca predloží vypísané tlačivo: Vyhlásenie o bezinfekčnosti dieťaťa vždy v pondelok ( alebo ak bude dieťaťu prerušená dochádzka na viac ako 3 dni (vrátane sviatkov a víkendov). Predkladanie negat. testov už nie je potrebné.

    Naďalej ostávajú v platnosti R-O-R. V priestoroch a záhrade MŠ sa zdržiavať len na nevyhnutný čas !

  • Prevádzka MŠ od 03.05.2021

    Podmienky vstupu do objektu školy a školského zariadenia

    Všetky ostatné osoby, sa v zmysle platnej vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR č. 200/2021 podľa § 1 ods. 2, písm. b) pri vstupe do objektu/areálu školy alebo školského zariadenia nachádzajúce sa v III. stupni varovania (bordový okres) preukazujú negatívnym výsledkom testu na ochorenie COVID – 19 nie starším ako 7 dní, alebo sa preukazujú niektorou z výnimiek na testovanie (prekonanie choroby COVID-19, zaočkovaná osoba, iná zdravotná indikácia a pod.) V červených (2. stupeň varovania) a ružových (1. stupeň varovania) okresoch osoby vstupujúce do objektu/areálu školy a školského zariadenia sa nemusia preukazovať negatívnym výsledkom testu na ochorenie COVID-19.

    Zákonný zástupca vyplní tlačivo " Vyhlásenie o bezinfekčnosti " v pondelok a vždy keď bude dieťa chýbať 3 po sebe idúce dni ( vrátane vikendov). 

  • Prevádzka MŠ od 26.4.2021

    Od 26.4.2021 predloží len jeden zo zákonných zástupcov dieťaťa vypísané "Čestné prehlásenie" a  preukáže sa výsledkom negatívneho testu nie staršieho 7 dní  alebo výnimky ( vidˇ. Vyhlášku č.187)  

    /Čestné prehlásenie vypísané každý týždeň./

     

  • Prevádzka materských škôl mesta Trenčín od 1.7.2021 do 31.8.2021

  • OZNAM - opätovný návrat detí do MŠ!

    • Prevádzka MŠ od 07.4.2021

    • Predpokladaný dátum obnovenia prevádzky MŠ Niva 9, je  od 07.4.2021.

         

      Pri príchode do budovy MŠ opäť požadujeme :

      • Vypísané „Čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti“ s povinnou prílohou kópie aktuálne platného dokladu o negatívnom Ag alebo PCR teste na Covid - 19 od oboch zákonných zástupcov.
      • To je nevyhnutná podmienka, aby dieťa mohlo absolvovať pobyt v materskej škole.
      • Odovzdať dokumenty prosím pred vstupom dieťaťa do triedy službukonajúcej pani učiteľke.

       

      Negatívnym testom sa nemusí preukázať zákonný zástupca:

      • ktorý prekonal ochorenie COVID-19 a má o jeho prekonaní doklad nie starší ako tri mesiace     / potvrdenie od všeobecného lekára pre dospelých/,
      • alebo ak táto osoba bola zaočkovaná proti ochoreniu COVID-19 aj druhou dávkou vakcíny a od tohto očkovania uplynulo aspoň 14 dní - preukáže sa  v MŠ očkovacím preukazom/
      • alebo osoba, ktorej zdravotný stav alebo zdravotná kontraindikácia neumožňuje vykonanie testu na ochorenie COVID-19 / spadajú do výnimky podľa Uznesenia vlády SR číslo 77/2021/ 

       

      Ak  zákonný zástupca  pri nástupe  neodovzdá „Čestné vyhlásenie“ s kópiami negatívneho  Ag alebo PCR testu alebo výnimku od OBOCH zákonných zástupcov - DIEŤA NEBUDE PRIJATÉ DO MŠ !!!

      Vzhľadom na to, že v našom okrese trvá aktuálna platnosť výsledku negatívneho testu 7 dní - negatívnymi testami sa zákonní zástupcovia budú preukazovať každých 7 dní !

      V prípade, že do materskej školy bude chodiť pre dieťa starý rodič, alebo starší súrodenec musí sa preukázať platným 7 dňovým negat. testom, alebo výnimkou.

      Denne sa bude u detí merať teplota počas ranného filtra, ak sa u dieťaťa prejavia príznaky ochorenia rodič bude bezodkladne informovaný o prevzatí  dieťaťa z MŠ.

      Ostáva v platnosti:

      • Dieťa do MŠ sprevádza len 1 osoba,
      • v MŠ  sa zdržiavať len na nevyhnutný čas max. 10 min.
      • pri príchode použiť dezinfekciu na ruky
      •  pred vstupom do triedy si deti umyjú ruky
      • nenosiť do MŠ žiadne hračky a predmety z domáceho prostredia

      Potrebné tlačivá k dochádzke dieťaťa do MŠ:

      1. Čestné vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti, že dieťa neprejavuje príznaky akútneho ochorenia, že regionálny úrad verejného zdravotníctva ani lekár všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast dieťaťu nenariadil karanténne opatrenie a že dieťa neprišlo v ostatných 10 dňoch do úzkeho kontaktu s osobami, ktoré boli pozitívne testované na  COVID-19./ tzv. bezinfekčnosť.
      2.  Kópie testov ( výnimiek) 

      Vážení rodičia, prosíme Vás o dodanie kópií . Ak máte len SMS správu prosíme spraviť napr. screenshot SMS o výsledku testu a ten si následne vytlačiť a priložiť k Čestnému vyhláseniu. Ďakujeme za porozumenie. Rešpektovaním uvedeného nariadenia uľahčíte prácu rannej pani učiteľke pri nástupe detí do MŠ a hlavne zamedzíme blízkemu konatktu oboch strán nahliadnutím do mobilu - zamedzíme tak vzájomnému ohrozeniu a prípadným nedorozumeniam... 

       Prosím Vás, aby ste toto nariadenie rešpektovali a uľahčili nám tak nástup detí do MŠ ako aj našu prácu.

    • Ďakujeme a tešíme sa na Vás!

      Dokumenty:  

      Cestne_vyhlasenie_-_skoly_-_obaja_zakonni_zastupcovia.pdf

      18922.docx      ( Čestné vyhlásenie a súhlas so spracovaním osobných údajov) 

       

      https://trencin.sk/aktuality/deti-sa-vratia-do-skolok-a-skol-po-velkej-noci/

  • Podávanie žiadostí a podmienky prijímania detí do MŠ na školský rok 2021/2022

    V súlade s § 59 ods. 3 zákona č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní ( školský zákon ) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov riaditeľky MŠ po dohode so zriaďovateľom určili  termín, spôsob  a miesto podávania žiadostí pre nasledujúci školský rok 2021/2022:

    Termín podávania žiadostí:   4. mája - 5.mája 2021         

    Spôsob podávania žiadostí:

    • poštou alebo kuriérom na adresu MŠ,
    • e-mailom alebo odoslaním naskenovaného tlačiva prostredníctvom e-mailu,
    • prostredníctvom elektronického podania doručeného  do elektronickej schránky MŠ alebo elektronického dokumentu, ktorý je autorizovaný kvalifikovaným elektronickým podpisom,
    • v nevyhnutných prípadoch osobne v budove príslušnej materskej školy dňa 4. mája od 08,00 do 12,00 hod. a 5. mája od 10,00 hod. do 16,00 hod.( iba  ak to bude dovoľovať mimoriadna situácia  a nariadenia ÚVZ SR ).

    Miesta podávania žiadostí: MŠ Šafárikova 11, MŠ Šmidkeho 12, MŠ J. Halašu 11, MŠ Legionárska 37, MŠ Stromová 3, MŠ Soblahovská 22, MŠ 28. októbra 7, MŠ Švermova 24, MŠ M. Turkovej 5, MŠ Považská 1, MŠ Opatovská 39, MŠ Kubranská 20, MŠ Niva 9,

    MŠ Medňanského 9, MŠ Na dolinách 27, MŠ Pri parku 14.


    Na predprimárne vzdelávanie sa prijíma dieťa od troch rokov veku, výnimočne možno prijať dieťa od dovŕšenia dvoch rokov veku. Pre dieťa, ktoré dosiahne päť rokov veku do 31. augusta 2021 je predprimárne vzdelávanie povinné a bude prednostne prijaté do spádovej materskej školy kde má adresu trvalého pobytu. Spádová materská škola sa určuje  len pre deti, pre ktoré je predprimárne vzdelávanie  povinné. Dieťa sa do materskej školy prijíma na základe písomnej žiadosti rodiča/zákonného zástupcu (príslušné tlačivo „Žiadosť o prijatie dieťaťa do MŠ“ je dostupné v každej materskej škole, na webovej stránke mesta, prípadne webovej stránke MŠ). Zákonní zástupcovia spolu s písomnou žiadosťou o prijatie dieťaťa do materskej školy predkladajú aj potvrdenie o zdravotnom stave dieťaťa od všeobecného lekára pre deti a dorast, ktoré musí obsahovať aj údaj o povinnom očkovaní.  Ak ide o dieťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, zákonný zástupca predkladá spolu so žiadosťou o prijatie dieťaťa do materskej školy aj vyjadrenie príslušného školského zariadenia výchovného poradenstva a prevencie.

          Riaditeľ materskej školy spolu s miestom, termínom a spôsobom podávania žiadostí zverejní aj podmienky prijímania detí do materskej školy.



    VYDÁVANIE ROZHODNUTÍ


    Písomné rozhodnutie o prijatí alebo neprijatí dieťaťa do materskej školy bude riaditeľkami materských škôl  vydané rodičom / zákonným zástupcom elektronicky, prípadne osobne, poštou,  najneskôr do 15. júna 2021.


    Ziadost-o-prijatie-dietata-do-MS-2021-22.docx

    PODMIENKY_prijimania_deti_do_MS_Niva_9.docx

  • Vážení rodičia, venujte pozornosť nasledovným informáciám!

  • DARUJTE 2%

    Vážení rodičia a priatelia našej MŠ,

    touto cestou by sme Vás chceli požiadať o pomoc pri skvalitnení výchovno- vzdelávacieho procesu v našej Materskej škole darovaním 2% dane.

    Tlačivo na poukázanie 2 %: 

    Link na stiahnutie vypísaného formulára: vyhlasenie-o-poukazani-dane.pdf

                                                                             ĎAKUJEME Vám!   

  • ZÁPIS detí do ZŠ (aktualizácia 10.03.2021)

    Zápisu do ZŠ sa musia zúčastniť všetky deti,

    ktoré k 1. septembru 2021 dosiahli vek 6 rokov (t. j. narodené do 31. 8. 2015)

    Upozornenie!:

    MŠ nevydáva doklad o školskej zrelosti! Na žiadosť zákonných zástupcov vydá k 30.6.2021 "Osvedčenie o získaní predprimárneho vzdelania".

    Podrobnosti nájdete na: https://www.minedu.sk/usmernenie-k-zapisu-a-prijimaniu-deti-na-plnenie-povinnej-skolskej-dochadzky/

     

  • Oznam!

    Oznam zo zasadnutia krízového štábu mesta TN

    Prevádzka materských škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Trenčín je od 01. 03. 2021 prerušená až do odvolania.

    Oznam bude priebežne aktualizovaný.

Novinky

Kontakt

  • MŠ Niva 9
    Niva 9, Trenčín, 911 01
  • 0902911197 - riaditeľka MŠ Alena Šeptáková, učiteľka s 1. atestáciou

    0902836901 - LIENKY
    0902819015 - MOTÝLIKY
    0902839011 - SLNIEČKA

Fotogaléria